diumenge, 28 de setembre de 2008

PASTÍS DE TRES XOCOLATES


Ingredients:
  • 150 gr. xocolata negra
  • 150 gr. xocolata blanca
  • 150 gr. xocolata amb llet
  • 3 sobres cuajada (dels royal)
  • 150 gr. sucre
  • 750 ml. nata líquida
  • 1 paquet de galetes tipus maria
  • mantega (a ull, la suficient perque es faci una pasta amb les galetes)
Preparació...

Picar les galetes i barrejar amb la mantega fosa fins obtenir una pasta. Posar com a base en un motllo desmuntable. Se li pot posar una miqueta de licor de Baileys. Posem el motllo amb les galetes al congelador. Unir la xocolata negra amb 75 gr. de sucre, 250 ml. de llet, 250 ml. de nata i un dels sobres de cuajada. Posar el foc fins que bullli, deixar-ho bullir dos minuts. Abocar-ho a sobre de les galetes amb compte. Posem el motllo a la nevera mentre preparem la segona capa de xocolata.
Unir la xocolata amb llet amb 75 gr. de sucre, 250 ml. de llet, 250 ml. de nata i un altre dels sobres de cuajada, posar a bullir igual que l'anterior i abocar-ho sobre la mescla de xocolata negra. Ho tornem a posar a la nevera (la capa de xocolata negra ja estarà quallada i no es barrejaran).
Finalment, unir la xocolata blanca amb 250 ml. de llet, 250 ml. de nata, la resta de subre i el sobre de quallada, bullir igual que els anteriors i abocar-ho al motllo.

Quallar a la nevera almenys durant quatre hores, tot i que està molt més bo d'un dia per l'altre.

Truquis importants:

- Un dels trucs és desfer la quallada en una miqueta de llet (un ditet o dos) abans de posar-la al cassó amb la resta d'ingredients (ja que d'aquesta manera no ens sortiran grumolls).

- Cal remenar tota l'estona, fins que bulli, i mentre està bullint tb seguir remenant.

- Tema sucre: a la xocolata negra li vaig posar 75gr. A la amb llet només una culleradeta, i a la blanca no li vaig posar; xq ja són molt dolces de per si.

- A l'hora de vertir una capa de xocolata sobre una altra, fer-ho sobre una cullera, així trencarem una mica la força del líquid, i ajudarem a que les capes no es barregin... no sé si m'explico...

- El motllo ha de ser d'aquests desmuntables, ja que el pastís aquest és tovet, i per desmotllar-lo sinó costaria molt.

I res més, que aprofiti!