dilluns, 13 d’octubre de 2008

COULANT DE XOCOLATA 72%


Una 'bomba' boníssima i que t'arregla un mal dia... recepta també dedicada a la Núria, a la qual no li agraden gens els coulants ;D

Ingredients:
  • 6 ous
  • 200 gr. de sucre
  • 195 gr. de mantega
  • 190 gr. de xocolata de cobertura 72% (nosaltres fem servir Nestlé postres)
  • 90 gr. de farina
  • 1 iogurt natural (opcional, no li posem mai).
Preparació...

Calentem la mantega al bany maria, afegim la xocolata i remoure fins que fongui i quedi ben lligat.

A part batem els ous, afegir la farina (i el iogurt, si li posem).

Mesclar la barreja d'ous i farina amb el sucre i la xocolata fosa amb la mantega. Posar la barreja a la nevera i deixar-ho un parell d'hores.

Un cop passada aquesta estona veureu que ens queda com una mousse espessa.

Preparem els motllos on anirà el coulant, untant-los amb mantega i farina espolvorejada. Nosaltres fem servir motllos tipus flam individual, d'aquests d'alumini.

Omplim els motllos (amb aquestes quantitats surten uns 10 coulants) i ho posem al congelador.

Abans de servir, preescalfem el forn a 180º i posem els coulants 7 minuts. Quan veieu que la superfície qualla ja es poden treure. Desmotllar i servir de seguida.

De vegades costa una mica trobar el punt al coulant per que ens quedi líquid per dins i cuit per fora... així que cal vigilar el forn fins que trobem el punt.

NOTA: és un postre ideal per deixar al congelador i treure'l quan venen visites imprevistes...

2 comentaris:

Berta Angles ha dit...

Ummmm quina bona pinta!!! Et repeteixo el que ja t'he dit alguna vegada, vull tastar-ho!!!

Nuria ha dit...

Dono fe: el coulant dels Quelonxis és el millor que he tastat mai! sóc la seva fan número 1!