dilluns, 13 d’octubre de 2008

EMPANADILLES DE PERNIL I FORMATGE AL FORN


Bé, a petició popular us passo la recepta de les empanadilles, la dedico especialment a la Núria i el Xavi ;D.

Ingredients (per a 2 persones):
  • 1 paquet d'oblees la cocinera
  • Pernil dolç (uns tres o quatre talls)
  • Formatge (del que tingueu per casa, uns tres o quatre talls gruixuts)
  • Rovell d'ou (per pintar les empanadilles, és opcional, jo no ho faig mai, jeje
Preparació...


Treiem les oblees de la nevera, ja que s'han de deixar uns minuts a temperatura ambient per a poder-les desenganxar bé.

Al got del minipimer posem el formatge a daus (jo normalment barrejo emmental i formatge blanc tipus 'el ventero tierno' i queda molt bo). Un cop picat, afegim el pernil dolç i ho piquem també.

Damunt una superfície neta estenem les oblees, amb una cullera posem una mica del pernil i formatge al mig de cada cercle.

Un cop totes omplertes, les agafem amb la mà, i amb compte les anem tancant (ja que pot ser que se'ns surti una mica la massa pels costats) i rematem el canto amb una forquilla (apretem bé, ja que si no al forn se'ns obriran).

Un cop fetes les empanadilles és el moment de pintar-les amb el rovell per tal que quedin més brillants (personalment, jo això no ho faig mai, ja que al forn queden prou torradetes).

Un cop totes tancades les posem al forn (prèviament escalfat a 180-200º). I les deixem uns 10 minuts vigilant que no es torrin massa, ja que si no quedarien massa seques. És important posar paper de plata o de forn damunt la plata, ja que el formatge a vegades es surt una mica per fora.

NOTA:

Nosaltres normalment les fem de pernil i formatge, però les podeu fer del que més us agradi (frankfurt a trossets, pernil salat... o fer un sofregit amb tomàquet, ou dur i tonyina). MOLT IMPORTANT: si feu el sofregit espereu a que es refredi per omplenar les oblees, ja que si no amb l'esclafor se us desfaran!

1 comentari:

Nuria ha dit...

Ei, gràcies per la recepta! Aquesta nit les faig, segur que queden boníssimes!