dilluns, 6 d’octubre de 2008

LASSANYA


Ingredients (per a quatre persones):

  • 1 paquet de plaques de lassanya express (de les que no cal bullir)
  • Tomàquet fregit
  • Carn picada (aprox. 100 gr. per persona)
  • Alfàbrega
  • Orenga
  • Formatge ratllat
  • Ceba
Per a la beixamel:
  • 1 litre de llet
  • 60 gr. de maizena (6 cullerades soperes rases)
  • Nou moscada
  • Sal
Preparació...

Primer de tot posem les plaques de lassanya en remull en aigua calenta, cal vigilar que no es toquin entre elles, ja que si no se'ns enganxaran.


En segon lloc, comencem a fer la beixamel. Aboquem la llet en un cassó i tot seguit hi posem la maizena; és molt important que dissolguem la maizena en la llet freda, ja que si no ens farà grumolls.

Un cop desfeta la farina ja podem engegar el foc i anar removent fins que espessi, és important no deixar de remoure. Quan comenci a espessir afegir la nou moscada i un polsim de sal. Per a la lassanya és millor que no quedi massa espessa, ja que així amorosirà més la carn. Un cop feta la beixamel, reservem.

Comencem a fer la carn: primer de tot sofregim la ceba, quan estigui 'pochada' afegim la carn picada i la salpebrem.

Un cop la carn estigui dauradeta, posem el tomàquet fregit (o natural, com més us agradi), l'alfàbrega picada (jo utilitzo els daus congelats que venen a la Sirena) i espolvoregem amb orenga al gust. Ho deixem una estona, i quan sigui al punt ja podem començar a muntar la lassanya.

Primer de tot posem en una plata una capa de beixamel, una capa de plaques de lassanya, carn, més beixamel, i al damunt una altra capa de plaques. Jo normalment faig dos pisos de carn. Al damunt de tot ha de quedar una capa de plaques de pasta que cobrirem amb formatge ratllat.

Enfornem a 200º durant uns 30 minuts (quan veieu que el formatge es daura) i a menjar!