dilluns, 6 d’octubre de 2008

PA DE XAPATA EN 59 (+10) MINUTS


Finalment ens vam decidir a fer el pa de xapata amb el preparat del Lidl i ho vam fer seguint una la recepta del pa 59' de mundorecetas.

Ingredients:
  • 500 gr. del preparat de xapata del lidl.
  • 360 ml d'aigua tèbia (de l'aixeta)
  • 1 cullerada sopera d'oli d'oliva
Preparació...



Posem la pala a la cubeta de la chefo i aboquem l'aigua, tot seguit afegim la cullerada d'oli i la farina. Programem dos cops el programa 51 (amassat). Aquest programa dura sis minuts, per tant, seran 12 en total.

Un cop acabi, amb una cullera (jo ho faig amb una llengua de silicona, per no ratllar la cubeta) escurem la massa que ha quedat per les parets de la cubeta, i aprofitem per treure la pala d'amassar. Amb la mà, aplanem la suferfície del pa i deixem 'levar' mitja hora.

Un cop la massa hagi pujat, la marquem amb un ganivet i l'espolvoregem de farina.

Posem el programa 91 durant 45 minuts (en el meu cas, el pa quedava un pèl cru, així que el proper cop ho programaré entre 55 i 60 minuts).

I ja està!