dilluns, 13 d’octubre de 2008

QUICHE LORRAINE


El nostre plat estrella quan anem a sopar a casa d'amics, super bo, fàcil de fer i quedes de conya.

Ingredients:
  • 1 paquet de pasta brisa o quebrada (la trobareu a la secció de refrigerats, nosaltres normalment la comprem de la marca Nestlé)
  • 5 ous
  • 250 gr. de bacon
  • 300 ml. de nata líquida
  • 1 paquet de formatge rallat (si pot ser emmental)
  • Nou moscada
  • Sal i pebre
  • Cigrons secs
Preparació...

Treiem la massa quebrada de la nevera uns minuts abans, ja que ha d'estar a temperatura ambient per a poder-la desenrotllar bé.

L'estenem sobre el motllo (els típics que quiche, baixets amb els cantos ondulats), enrotllem la massa sobrant, i amb una forquilla punxem tota la base.

Cobrim la massa amb els cigrons secs i la posem uns 10 minuts al forn (preescalfat a 200º). D'aquesta manera, la massa es començarà a coure i no se'ns deformarà.

Mentre la massa es va fent, en una paella, fregim el bacon amb una mica de mantega. Un cop esta fet, barregem els ous batuts amb el bacon, la nata, tot el paquet de formatge, i, finalment, hi posem una miqueta de sal i de nou moscada.

Treiem el motllo del forn, treiem els cigrons amb compte de no cremar-nos i aboquem la mescla d'ingredients sobre la massa.

Ho posem al forn durant 30-40 minuts, fins que veieu que està dauradet.