dilluns, 5 de gener de 2009

MOTLLO DE POLLASTRE I BACON AMB SALSA DE CEBA


Segueixo amb el nostre menú nadalenc. Aquest any hem optat per aquesta recepta del blog de Erdecai. Molt i molt bo!!

Ingredients (per a un motllo):
  • 500 gr. (aprox.) de petxugues de pollastre filetejades molt finetes.
  • 250 gr. de formatge (nosaltres hem fet servir havarti)
  • 500 gr. (aprox.) de bacon fumat en llenques
  • Pebra blanca
Per a la salsa:
  • 1 ceba
  • 1 tetrabrick de nata líquida (per a cuinar)
  • Bovril (preparat d'extracte de bou que serveix per a condimentar la carn).
  • Sal i pebre
Preparació...

Agafem un motllo de plum cake i el folrem amb el bacon. Ho fem de manera que les llenques de bacon pengin a banda i banda. Quan acabem d'omplir el motllo, haurem de tancar-lo amb el bacon com si fos un paquet.

Un cop folrat hem de farcir el motllo. Farem capes de pollastre - formatge - bacon. A l'hora d'afegir el pollastre només cal posar-hi una miqueta de pebre, ja que de per si el bacon ja és prou salat i no cal posar-hi més sal.

Anem fent capes i acabem amb una capa de pollastre. Pressionem amb les mans per tal que quedi ben premsat.

Preescalfem el forn a 200º i l'enfornem una mitja hora (dependrà del gruix dels talls de pollastre).

No hem de tenir por que s'enganxi, ja que el bacon deixa anar força greix, així que es desmotllarà molt fàcilment.

Un cop enfornat el motllo fem la salsa. Pelem i tallem la ceba. La posem al foc fins que estigui 'pochada'. La passem pel turmix i la deixem més o menys fina al gust de cadascú.

Tornem a posar-la a la paella, i hi afegim la nata i la cullerada de bovril, una miqueta de pebre i de sal.

Anem remenant fins que espessi una mica i ja està!

Finalment, un cop cuit i desmotllat el motllo l'he cobert amb la salseta i l'he posat al forn 10 minuts més per tal que es torri una miqueta.

Animeu-vos!