dilluns, 5 de gener de 2009

PASTÍS DE TORRÓ


El nostre postre nadalenc, un altre cop de canecositas.

Molt i molt bo, però atipa molt, així que el proper cop el faré en motllos individuals més petitets.

Ingredients:

Per a la base:
  • 1 rulo de galetes maria
  • mantega
Per al pastís:
  • 1 pastilla de torró de xixona
  • 1 sobre i mig de cuajada (jo faig servir els de Royal).
  • 1/2 litre de llet (jo desnatada)
  • 80 gr. de sucre
  • 200 ml. de nata líquida per a cuinar
Per a la decoració (opcional):
  • Boletes de xocolata (jo maltesers i forats de filipino amb xocolata blanca)
Preparació...



Primer de tot fem la base de galeta i mantega. Es fa igual que altres pastissos que us he posat (com el de tres xocolates).

Triturem les galetes i les barregem amb mantega fosa. Jo ho faig a ull, no us puc dir la quantitat exacta de mantega, però ja veureu que quan totes les galetes quedin ben humides ja estarà.

Disposem la mescla de galeta i mantega en un motllo rodó desmuntable. Pressionem amb una cullera la galeta, per tal que quedi ben premsada. Un cop fet això, posem el motllo al congelador mentre preparem la resta del pastís.

Posem la llet al foc (reservant un got apart). En aquest got abocarem el sobre i mig de cuajada (ja que cal desfer-la en llet freda per tal que no faci grumolls). Quan la llet bulli, afegim la resta de llet amb la cuajada, el sucre, la nata i la pastilla de torró triturada. Anem removent la mescla uns minuts fins que torni a arrencar el bull i espesseixi una mica.

Un cop la massa ja està, l'aboquem sobre el motllo amb la base de galeta. Cal deixar-ho a la nevera un mínim de quatre hores abans de menjar, jo us recomano que ho feu d'un dia per l'altre, ja que queda més bo.

Només falta que decoreu el pastís de la manera que més us agradi!

2 comentaris:

Berta Angles ha dit...

Ummmm que bona pinta que te aquest pastís!!!

coulantdexocolata ha dit...

Quina il·lusió que ens deixis comentaris!! molt bo el pastís, però fes-lo amb motllos individuals que omple MOOOLT!