diumenge, 8 de febrer de 2009

MASSA DE PIZZA ROLLING (una altre manera de fer-la)


La pizza s'ha convertit en el nostre sopar dels divendres, i des que tenim la chefo encara més...

Hem provat una nova recepta per a la massa i ha quedat boníssima, la millor que hem fet!

Us la passo.

Ingredients:
  • 120 ml. d'aigua tèbia
  • 120 ml. de llet tèbia
  • 400 gr. de farina
  • 1 culleradeta de cafè de sal
  • 1 culleradeta de cafè de sucre
  • 3 cullerades soperes d'oli d'oliva (jo de l'intens)
  • 1 sobre de llevat sec per a fer pa de maizena
  • 1 grapadet d'orenga seca
  • 1 grapadet de parmesà ratllat (jo no en tenia, així que no li vaig poder posar

Preparació...

Amb la chefo:

Introduim tots els ingredients a la cubeta amb la pala d'amassar posada (primer els líquids i després els sòlids). És MOLT important que els líquids estiguin tebis (NO calents), per tal que la massa 'levi' correctament.

Un cop tot a la cubeta posem el programa 13, i ja està. Aquest programa és una mica lent (1h i 35') però val la pena, queda la massa perfecta.

De manera tradicional:

En un bol fondo barrejar tots els ingredients (primer els sòlids i després els líquids), i amassar-ho amb les mans fins que la massa no se'ns enganxi. Tapem el bol amb un drap de cotó i ho deixem una horeta o així a que 'levi'.

Un cop tenim la massa l'estenem amb el rodet de cuina i la fem de la manera que més ens agradi.

Aquest cop nosaltres l'hem feta de pernil, mozzarella i formatge de cabra.

Suggeriment: podeu fer 'rolling pizza' (amb els cantos farcits de formatge). És tant fàcil com posar tires de formatge (millor tipus tranchette) als cantos de la pizza i després enrotllem la massa de forma que quedi el formatge ben 'tancat'.

Suggeriment 2: posar una miqueta d'oli sobre la plata de forn (a sota de la massa), ja que d'aquesta manera quedarà més cruixent i gustosa.

Espero que us agradi.