dissabte, 28 de març de 2009

SOUFFLÉ - COULANT DE XOCOLATA


Una altra manera de preparar el coulant, força més lleugera de les que havíem provat abans, boníssim!

Ingredients:
  • 5 ous
  • 150 g. de sucre glas
  • 200 g. de mantega
  • 110 g. de farina
  • 220 g. de xocolata negra
  • 5 g. de cacau en pols
  • 1 polsilm de canyella i/o cardamom (al gust)
  • 1 polsim de sal
Preparació...

Barregem la mantega (estovada) amb el sucre, fins que quedi una massa blanquinosa, afegim els ous i seguim batent. Tot seguir afegir la farina i l'espècie (canyella o cardamom). Finalment, incorporem la xocolata fosa, el cacau en pols i la sal i ho acabem de barrejar bé.

Disposem la massa en motllos individuals (els motllos d'alumini tipus flanera són ideals) i ho posem al congelador.

Mitja hora abans de servir, ho treiem del congelador, i deixem que els coulants es vagin descongelant a temperatura ambient mentre el forn es va preescalfant (a 180º). Quan el forn hagi assolit la temperatura, posem els coulants uns 16 minuts (cal anar vigilant, ja que segons el forn pot variar) i a disfrutar!