dimecres, 27 de maig de 2009

PA D'ESPELTA AMB CEREALS


Tenia ganes de provar l'espelta, un cereal amb moltíssimes propietats del que n'havia sentit molt a parlar. Quan vaig trobar aquesta recepta de pa a la casita verde, va ser l'excusa perfecta!

El vaig preparar amb la Chef-o-matic, que va genial a l'hora de fer masses d'aquest tipus.

Ingredients:
  • 1 mida de la chefo d'aigua tèbia (30 segons al micro)
  • 1 xorret d'oli d'oliva
  • 1 culleradeta de sal
  • 3 cullerades de flocs d'avena
  • 3 mides de la chefo de farina d'espelta
  • 1 sobre de llevat per a fer pa seca (de preferència ecològica)
  • Llavors de gira-sol
  • Llavors de sèsam
Preparació...


Posem la pala d'amassar a la cubeta i introduïm tots els ingredients en l'ordre indicat (excepte les llavors). Seleccionem el programa 51 (6 minuts). Quan acaba, posem les llavors a la cubeta i tornem a programar el 51 (6 minuts més).

Quan acaba, treiem la pala d'amassar, fem una mica de formeta al pa i li fem uns talls al damunt. Finalment l'espolvoregem amb les llavors de sèsam i seleccionem el programa 91 durant 50 minuts.

El resultat és un pa dauradet boníssim!