diumenge, 14 de febrer de 2010

MOUSSE DE XOCOLATA



Després d'una setmana una mica complicada res millor que endolcir-nos una mica el dissabte. Tenia ganes d'estrenar un dels meus regals de reis 'El Larousse de los postres' de Pierre Hermé. Aquesta és la primer recepta que he fet, i estic molt contenta amb el resultat.

La fotografia no és massa bona, però per a fer-se una idea...

Aquesta mousse val la pena, ja que està feta en un moment (en uns 15-20 minuts)

Ingredients:
  • 150 gr. de xocolata negra
  • 2 cl. de llet (una bona cullerada sopera)
  • 10 cl. de crema de llet (jo li vaig posar nata)
  • 20 gr. de mantega
  • 3 ous
  • 15 gr. de sucre glas
Preparació...


Primer fonem la xocolata i hi afegim la mantega i la fonem juntament amb la xocolata. Un cop barrejada la mantega amb la xocolata hi afegim la crema de llet i la llet que prèviament haurem fet bullir apart.

Paral·lelament muntem les clares a punt de neu. La recepta original diu que un cop tinguem les clares muntades li hem d'afegir els rovells i batre-ho (amb les barilles) tot junt durant uns segons.

Un cop fet això, aboquem 1/5 part (aprox.) de la mescla de clares i rovells sobre la xocolata. Ho barregem a mà de baix cap a dalt per tal que les clares no se'ns baixin. Tot seguit afegim la resta de les clares i ho acabem de barrejar.

Finalment, ho disposem en gotets o copes i a la nevera. No convé conservar-ho més de 24h. a la nevera, ja que al portar ou cru...

La mousse queda molt esponjosa i amb un gust molt intens a xocolata. Ja no en queda gens ni mica, jeje.

*Nota per a la propera vegada que la faci: afegiré els rovells a la mescla de xocolata enlloc de fer-ho a les clares, ja que es van baixar una mica...

1 comentari:

Gemma ha dit...

Tens tota la raó, per animar-se una mica no hi ha res com unes postres dolces i delicioses com aquestes. Segur que truaràs molt profit d'aquest regal de reis ;)